EDZÉSEK
A lovasíjászat mind a fizikai, mind a szellemi képességeket egyszerre fejleszti. Szép magyar szavunk az egészség, mely a lovasíjászaton keresztül megtapasztalható a fiatalok számára. Nem csak testük, hanem szellemük, lelkük is egészséges lesz a gyakorlás során. Megismerik a lovat. Erőnlétük folyamatosan fejlődik a friss levegőn, természetes környezetben lovak között. Az egyéni fejlődés mellett a szociális érzékenység is nagymértékben fejlődik nálunk, mivel egymásnak folyamatosan segíteni kell mind a lovak körül, mind az edzések közben. Megtanulják a gyerekek, hogy nem az a cél, hogy egymást, hanem sokkal inkább, hogy önmagukat képesek legyenek legyőzni. Az egyéni fejlődés mellett kialakul a közösségi élet. Nem csak társaikkal, hanem a lovakkal is hatékonyan kell együttműködniük. A lovas tudás mellett a pszichikai érzékenység is folyamatosan fejlődik. Kialakul a képesség, aminek segítségével a lovakkal nem csak fizikai, hanem lelki kapcsolatot is létre tudnak hozni a gyerekek. Az íj fegyver is, a ló pedig akármilyen kedves állat, négy-ötszáz kilójával mégiscsak túlerőben van az emberrel szemben. Fegyelmezett környezet nélkül nem lehet balesetmentesen lovasíjászni. A tanítványok megtapasztalják a rend és a fegyelem, a szabályok betartásának fontosságát.

Lovasíjász edzéseket 8 éves kortól tartunk gyerekeknek. A kobak használata lovagláshoz kötelező 16 éves kor alatt. Előzetes bejelentkezés szükséges!

Lovas edzésekre külön is lehetőség van. További információt kérni és bejelentkezni emailben lehet.

EDZŐTÁBOROK
Azoknak a gyerekeknek, akik rendszeresen résztvesznek év közben az edzéseken, nyári edzőtáborokat szervezünk. 

ÉLŐ TÖRTÉNELEM ÓRÁK
Iskoláknak, osztályoknak, csoportoknak igény szerint élő történelem órákat, foglalkozásokat tartunk. Időpontot és további információt e-mailben vagy telefonon lehet kérni tőlünk.